BOOST JE
DIGITALE BREIN

BEPERK JE TECHNO-STRESS EN HERWIN JE CONCENTRATIE

Hoewel technologie je veel vrijheid biedt, kan het je ook net enorm beperken. Working from home, tegelijk aan hetzelfde document werken, communiceren zonder enige vertraging: heerlijk. Continue afleiding waardoor je concentratie keldert, overprikkeling en het gevoel dat het werk nooit stopt: minder leuk.

Eén ding is zeker: technology is here to stay. Je kan er niet aan ontsnappen, maar je kan wel leren om er beter mee om te gaan. Deze opleiding helpt je om de verschillende soorten techno-stress te beperken en/of te voorkomen. Kom te weten hoe je de digital overload de baas kan zijn, hoe je je productiviteit herstelt, en hoe je zorgt voor een betere werk-privé balans. Kortom: hoe je je digitaal welzijn en productiviteit verbetert.

Ben je het beu om je de hele tijd overweldigd te voelen? Wil je leren om beter (samen) te werken (met je collega’s én technologie) en je concentratie herwinnen? Wij geven je de juiste handvaten, gebaseerd op de neurowetenschap.

Voor iedereen die last heeft van een of meerdere zaken uit dit lijstje:

  • … continu afgeleid zijn, zelfs wanneer je meldingen uit staan.
  • overrompeld zijn door je werk en alles wat erbij komt kijken, (soms of zelfs vaak) ook buiten de werkuren.
  • … niet meer weten waar iets ook alweer gezegd werd: op WhatsApp, Slack, Teams, via mail, of nog ergens anders.
  • … beseffen dat je te veel tijd spendeert op je smartphone, maar tegelijkertijd niet goed weten hoe je hier verandering in brengt.
  • … onzekerheid over je eigen digitale vaardigheden.
  • … gek worden van de hoeveelheid (ongeopende) e-mails in je inbox.
  • … niet weten wat je nu eigenlijk moet doen tijdens en/of na een meeting.
  • … fear of missing out (FOMO) waardoor je Teams en andere kanalen altijd open laat staan.
  • … niet weten waar te beginnen met je taken; het gevoel hebben dat je niet meer weet waar je hoofd staat.

Jouw digitale brein  

We kijken eerst vanuit de neurowetenschap naar het effect van all things digital op ons brein. Daarna toetsen we de theorie aan de praktijk door je eigen digitaal welzijn in kaart te brengen met een oefening. 

Digitaal welzijn

We overlopen de 4 techno-stressoren, oorzaken van stress die te maken hebben met alles wat digitaal is, om er daarna dieper op in te gaan. Je krijgt ook telkens hands-on tips om beter om te gaan met tools die je al gebruikt binnen je bedrijf.

Techno-overload beperken door (betere) prioriteit

Je smartphone, een uitpuilende mailbox, verschillende communicatiekanalen en een overvloed aan e-meetings zorgen voor techno-overload. Alles lijkt dringend, en je kan nergens meer aan uit. We vertellen je waarom dat zo is, en hoe je (beter) prioriteiten stelt zodat je brein geen last heeft van die overload.

Techno-interruption beperken door meer focus

Constante meldingen en berichtjes verpesten je concentratie, maar alles zomaar afzetten geeft je dan weer FOMO. Kom te weten hoe je je focus bewaart, waardoor je ook minder gestrest bent. Je krijgt ook concrete tips over hoe je best omgaat met notificaties. Spoiler: het is geen one-size-fits-all aanpak!

Techno-invasion beperken door (de)connectie

Je werk dringt soms misschien binnen in je privéleven: je neemt het mee naar huis of zelfs mee op vakantie. Is dat erg? Dat hangt voor een stuk af van jouw (de)connectie-stijl. Kom te weten welke die van jou is, en wat de voor- en nadelen ervan zijn. Leer je digi-grenzen kennen én hoe je ze het beste kan bewaken.

Techno-complexity beperken door vertrouwen in technologie

Nieuwe technologieën ontwikkelen zich razendsnel. Het is niet altijd makkelijk om mee te zijn én blijven. Hoe ga je best om met die onzekerheid? Wij hebben (neuro)wetenschappelijk onderbouwde tips: van selectief omgaan met technologie tot de beste manier om te experimenteren en leren.

De standaard duurtijd van deze opleiding is een hele dag. Afhankelijk van de doelstellingen, kan dit worden uitgebreid of aangevuld met extra modules.

Deze workshops worden georganiseerd voor groepen tot 12 personen om de interactiviteit te garanderen.

Al onze workshops worden zowel online als offline gegeven. De inhoud blijft hetzelfde, alleen de manier waarop passen we aan.

Wij laten deze sessie graag aansluiten bij jouw organisatiecultuur en  doelstellingen. Daarom voorzien wij steeds een intakegesprek.

ONZE WORKSHOPS

01

BETER DECONNECTEREN

03

ON- EN OFFLINE VERGADEREN

04

ZET JEZELF IN DE DRIVER’S SEAT

05

VERSTERK JE LEERVERMOGEN

08

MENTALE VEERKRACHT OP DE WERKVLOER

09

HOE GENERATIEVE AI JOUW WERKGELUK VERHOOGT

Up-to-date blijven rond deze thema's?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Keep
In Touch