LEADERSHIP
TRACK

SUSTAINABLE LEADERSHIP

De COVID-pandemie heeft de manier waarop we naar werk kijken drastisch veranderd. Niet alleen zijn we anders gaan werken, we hebben ook de tijd genomen om ons vragen te stellen over werk. Doe ik dit nog graag? Is mijn werk zinvol? Ben ik nog tevreden over mijn work-life balans?

Bovendien heeft de pandemie ook de relatie tussen werknemer en werkgever veranderd. Uit onderzoek blijkt dat zowel de verwachtingen van de werkenden als die van organisaties veranderd zijn. Werknemers verwachten onder andere meer flexibiliteit, verbondenheid, een uitdagende job inhoud en we willen een persoonlijke band voelen met de organisatie. Werkgevers verwachten op hun beurt ook meer flexibiliteit en zijn bereid de kar te trekken voor meer verbondenheid en werkgeluk.

Dit heeft onvermijdelijk ook een impact op het leiderschap in organisaties; op de manier waarop we teams sturen, samenwerken, onze mensen coachen en zo organisatiedoelstellingen verwezenlijken. Tijdens deze leadership track krijg je in 5 modules inzicht in de ‘new way of working’, je eigen leiderschapsstijl en ga je aan de slag met concrete technieken om voor je team alles uit werk te halen wat eruit te halen valt. Geen Tomorrowland; wel tevredenheid, plezier, engagement en zinvolheid.

Deze sessie is bedoeld voor alle teamleiders, projectleiders, scrum masters en andere leidinggevenden die op zoek zijn naar concrete handvaten om hun medewerkers op een doordachte manier te binden en te boeien.

In deze leadership track worden verschillende leerinterventies gecombineerd afhankelijk van de doelstellingen. We inspireren met keynotes, podcasts en webinars. We trainen op vaardigheden aan de hand van simulaties met professioneel acteur, we leren van elkaar door peer-to-peer momenten en cases en we maken tijd voor individuele coaching om persoonlijke groei verder te stimuleren.

En dit steeds met onze wortels in de wetenschap en ons hoofd in de praktijk.

Deze leadership track bestaat uit 5 modules. Afhankelijk van de doelstellingen, kan de inhoud en de duurtijd van de modules worden aangepast.

Deze leadership tracks worden georganiseerd voor groepen tot 12 personen om de interactiviteit te garanderen.

Elk van de modules wordt ondersteund door pre- en post work in de vorm van podcasts, video’s en further readings om de transfer van het geleerde te bevorderen.

PROGRAMMA

MODULE 01

THE NEW WAY OF WORK

In de eerste module krijg je inzicht in hoe de werkwereld veranderd is en welke impact dit heeft op jouw team(s) en teamleden. Je brengt voor jouw team(s) in kaart wat voor hen de impact is van deze disruptive change en je definieert jouw leadership goals.

MODULE 02

WORK IN 4D

Inzicht krijgen in je eigen visie op werk en je leiderschapsstijl staat centraal in tijdens deze workshop. Je ontdekt de 4 dimensies (4D) die cruciaal zijn voor duurzame banen en hoe deze bijdragen aan succes. Je gaat concreet aan de slag met jouw 4D blauwdruk.

MODULE 03

SUSTAINABLE LEADERSHIP

Verderbouwend op module 2 krijg je in deze leadership session een professioneel kompas om het talent in jouw team te maximaliseren en te zorgen voor duurzame banen. We duiken de praktijk in en komen we met tips en technieken voor jouw concrete cases.

MODULE 04

MY LEADERSHIP GOALS

Tijdens een individueel gesprek tussen onze trainer/coach en de deelnemer wordt de invulling van de leadership goals besproken. De technieken en inzichten uit de vorige modules worden toegepast op concrete cases.

MODULE 05

TOOLBOX TEAMWORK IN 4D

In deze toolbox sessie leren leidinggevenden zelf aan de slag te gaan om de 4 dimensies van werkgeluk in hun team te optimaliseren. De kern van de toolbox bestaat uit een set van vragen en oefeningen om de 4 dimensies van werkgeluk in het team te bespreken.

ONZE LEADERSHIP SESSIONS

Up-to-date blijven rond deze thema's?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Keep
In Touch