DIGITAAL WELZIJN
IN JOUW TEAM

EFFICIËNT SAMENWERKEN DOOR TECHNOLOGIE

Technologie op de werkvloer: het kan een tweesnijdend zwaard zijn. Enerzijds verbeteren al die digitale tools potentieel de efficiëntie en snelheid, anderzijds kan het ook zorgen voor chaos en een gebrek aan verbinding. Er wordt meer en meer van thuis uit gewerkt, maar dat haalt soms de rek uit het team. 

Als leidinggevende valt het je misschien ook op dat je medewerkers soms weinig grip lijken te hebben op hun focus. Of dat ze zich zodanig overweldigd voelen door alle digitale prikkels, dat ze moeilijk nog werk gedaan krijgen. Hoe komt dat toch, en hoe ga je daar best mee om? Dat is precies waar deze opleiding je bij helpt.

Kom te weten hoe je de verschillende soorten technostress beperkt en/of voorkomt in je team. Leer je medewerkers (beter) prioriteiten stellen met behulp van technologie, wat hun focus en de algemene productiviteit ten goede komt. Klaar om het digitaal welzijn op de werkvloer te verbeteren, en zo ook de prestaties van je team?

Alle teamleiders, projectleiders, scrum masters en andere leidinggevenden die op zoek zijn naar concrete handvaten rond digitaal samenwerken. Deze opleiding is iets voor jou als je een of meerdere van deze zaken opmerkt in je team

  • … medewerkers die continu afgeleid zijn, waardoor het werk maar traag vordert.
  • … de ene werkt ‘s avonds en/of in het weekend, wat de andere irriteert omdat die dan net met rust gelaten wil worden. 
  • … mensen die minder digitaal vaardig zijn, lijken uit de boot te vallen.
  • miscommunicatie doordat berichten of e-mails gemist worden, of omdat mensen onnodig mee in cc staan.
  • … een overvloed aan e-meetings, die niet altijd efficiënt verlopen.
  • … het potentieel van de digitale tools die jullie gebruiken, wordt nog niet ten volle benut.
  • … er zijn geen duidelijke afspraken over communicatie, wat zorgt voor chaos.
  • … algemene vermoeidheid doordat mensen zich overrompeld voelen door het werk; ze weten soms niet meer waar hun hoofd staat.
  • … er lijkt een gebrek aan verbinding te zijn; iedereen werkt ‘op zijn eigen eiland’.

Het digitaal welzijn van je team onder de loep

Een team kan heel divers zijn, maar ons brein werkt eigenlijk heel gelijkaardig. Dat wil zeggen dat het effect van all things digital bij iedereen ook in meerdere of mindere mate aanwezig is: van overprikkeling tot technostress. 

We toetsen de neurowetenschappelijke theorie aan de praktijk door het digitaal welzijn van je team in kaart te brengen met een oefening. Daarna gaan we dieper in op de 4 techno-stressoren, oorzaken van stress die te maken hebben met alles wat digitaal is. Je krijgt ook telkens hands-on tips om beter om te gaan met tools die je al gebruikt binnen je bedrijf.

Techno-overload beperken door (betere) prioriteiten

Een uitpuilende mailbox, verschillende communicatiekanalen en een overvloed aan e-meetings zorgen voor techno-overload. Alles lijkt dringend, en je medewerkers kunnen nergens meer aan uit. We vertellen je waarom dat zo is, en hoe je hen (beter) helpt prioriteiten te bepalen zodat ze minder last hebben van ‘brein-mist’.

Techno-interruption beperken door meer focus

Je herkent het misschien zelf ook wel: constante meldingen en berichtjes verpesten je concentratie, maar alles zomaar afzetten geeft je dan weer FOMO. Kom te weten hoe je de focus binnen je team bewaart en verminder zo de stress. Je krijgt ook concrete tips over hoe je medewerkers best omgaan met notificaties. Spoiler: het is geen one-size-fits-all aanpak!

Techno-invasion beperken door (de)connectie

De ene medewerker werkt liever ‘s avonds door, terwijl de andere dan totaal onbereikbaar is. Verschillende (de)connectie-stijlen hebben elk hun eigen voor- en nadelen, en ze kunnen soms botsen. Je ontdekt welke stijlen er bestaan (binnen jouw team), en hoe je ieders digi-grenzen het beste kan bewaken.

Techno-insecurity beperken door vertrouwen in technologie

Nieuwe technologieën ontwikkelen zich razendsnel. Het is niet altijd makkelijk om mee te zijn én blijven. Hoe ga je best om met die onzekerheid binnen je team? Wij hebben (neuro)wetenschappelijk onderbouwde tips: van selectief omgaan met technologie tot de beste manier om te leren van elkaar.

De standaard duurtijd van deze opleiding is een hele dag. Afhankelijk van de doelstellingen, kan dit worden uitgebreid of aangevuld met extra modules.

Deze workshops worden georganiseerd voor groepen tot 12 personen om de interactiviteit te garanderen.

Al onze workshops worden zowel online als offline gegeven. De inhoud blijft hetzelfde, alleen de manier waarop passen we aan.

Wij laten deze sessie graag aansluiten bij jouw organisatiecultuur en  doelstellingen. Daarom voorzien wij steeds een intakegesprek.

ONZE LEADERSHIP SESSIONS

04

ZET WERKGELUK CENTRAAL

Up-to-date blijven rond deze thema's?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Keep
In Touch