INTRAPRENEURSHIP
STIMULEREN

EMPOWER JE MENSEN

Het concept van de geniale business mastermind die in een hoekje, helemaal op zichzelf, de meest creatieve ideeën bedenkt? Een top-down organisatie waarbij je als werknemer weinig in de pap te brokken hebt? Totaal voorbijgestreefd.

In vlakkere organisaties, al dan niet met een matrix-structuur, wordt persoonlijk initiatief net aangemoedigd. Met succes, want soms heeft de kleinste verandering net de grootste impact. Om tot mooie resultaten te komen, moet intrapreneurship wel in goede banen geleid worden. Deze opleiding geeft leidinggevenden de juiste kennis, inzichten en tools om daarvoor te zorgen.

Deze opleiding geeft leidinggevenden de juiste kennis, inzichten en tools om daarvoor te zorgen. Binnen een team heb je bijvoorbeeld vaak enerzijds creatievelingen, en anderzijds ‘doeners’. Het is een kunst om hen goed te laten samenwerken, want beiden zijn nodig om te ondernemen. Door de juiste afspraken en omkadering creëer je als leidinggevende de ideale voedingsbodem voor slimme ideeën en geslaagde initiatieven. Zo bouwt iedereen stap voor stap mee aan een betere organisatie.

Klaar om elk talent optimaal te benutten? Geef je leidinggevende(n) dan concrete handvaten om medewerkers te empoweren. Met deze opleiding boost je op die manier intrapreneurship op de werkvloer.

Voor elke leidinggevende die een of meerdere zaken uit dit lijstje herkent:

  • … je medewerkers hebben concrete handvaten nodig om (meer) ondernemend te zijn.
  • … je weet zelf niet goed wat je kan (en mag) verwachten van je team op vlak van intrapreneurship.
  • … je team neemt wel initiatief op bepaalde vlakken, maar er is nog ruimte om te groeien.
  • … er lijkt weinig ondernemend gedrag te zijn binnen je team.
  • … er is wel veel creativiteit onder je medewerkers, maar er zijn weinig ‘doeners’ (of omgekeerd).
  • … je wil je team stimuleren, zonder dat intrapreneurship hen afschrikt of stress bezorgt.
  • … je merkt dat goede ideeën niet worden geuit vanuit onzekerheid.

Intrapreneurship: 5 mythes ontkracht

Om de mindset van intrapreneurship beter te begrijpen, nemen we eerst 5 mythes onder de loep. Is het een soort ‘aangeboren’ eigenschap: je hebt het of je hebt het niet? En gaat het om grootse, innovatieve ideeën waar de creativiteit vanaf spat? Je krijgt een wetenschappelijk onderbouwde introductie tot intrapreneurship.

 

Herontdek je team als intrapreneurs

Terwijl de ene zich graag van zijn meest creatieve kant laat zien, leeft de andere zich liever uit met de praktische kant van de zaak. Ideaal, want je hebt beiden nodig. Ontdek aan de hand van een oefening welke soorten intrapreneurs in je team zitten, op welke vlakken ze nu al ondernemen en waar er nog ruimte is voor groei.

 

Zo stimuleer je intrapreneurship in je team

Van zelfzekerheid stimuleren tot het uiten van je waardering: we leren je hoe je als leidinggevende ondernemend gedrag in de hand werkt. Je krijgt ook concrete handvaten om omkadering te bieden aan je team op vlak van intrapreneurship, en welke afspraken je het beste maakt met je medewerkers.

 

Business Case: Ondernemen in je team

Na een deep dive in de theorie en de bijbehorende inzichten, kom je meer te weten over hoe je intenties omzet naar gedrag. Moet er een strak plan zijn om te ondernemen in je job, of kan het ook op een andere manier? We vertellen je alles over gekende intrapreneur-technieken, die je meteen kan uitproberen op een casus.

 

Ga aan de slag met je persoonlijk actieplan

Nadat je alles te weten bent gekomen over intrapreneurship, maken we aan de hand van een persoonlijk actieplan concreet hoe jij hier als leidinggevende nu verder mee aan de slag kan. Daarbij inbegrepen zitten 20 ‘tiny tasks’ die je team uitdagen om meer ondernemend te zijn. Zo bouwt iedereen mee aan een betere organisatie!

De standaard duurtijd van deze opleiding is een hele dag. Afhankelijk van de doelstellingen, kan dit worden uitgebreid of aangevuld met extra modules.

Deze workshops worden georganiseerd voor groepen tot 12 personen om de interactiviteit te garanderen.

Al onze workshops worden zowel online als offline gegeven. De inhoud blijft hetzelfde, alleen de manier waarop passen we aan.

Wij laten deze sessie graag aansluiten bij jouw organisatiecultuur en  doelstellingen. Daarom voorzien wij steeds een intakegesprek.

ONZE LEADERSHIP SESSIONS

04

ZET WERKGELUK CENTRAAL

Up-to-date blijven rond deze thema's?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Keep
In Touch