ONZE EXPERTISE

WERKDRUK

In de huidige moderne werkomgeving ervaren veel medewerkers de uitdagingen van werkdruk. De druk om prestaties te leveren, deadlines te halen en te voldoen aan hoge verwachtingen kan overweldigend zijn. Werkdruk kan niet alleen een negatieve invloed hebben op het welzijn van medewerkers, maar ook op de kwaliteit van het werk en de productiviteit.

Nochtans hoeft werkdruk niet negatief te zijn. De meeste onder ons hebben het zelfs nodig om optimaal te presteren. In onze leeroplossingen helpen we medewerkers en leidinggevenden om te juiste balans te vinden tussen werkdruk en werkstress.

Wij helpen je graag via één van onderstaande oplossingen.

Op welke manier wil jij het mentaal welzijn in jouw organisatie stimuleren?

>> KEYNOTES

KEYNOTE

DE SWEET SPOT TUSSEN WERKDRUK EN WERKSTRESS

Tijdens deze interactieve keynote krijg je inzicht in de oorzaken en gevolgen van werkdruk en leer je effectievestrategieën en technieken om jouw werkdruk te verminderen en jouw sweet spot tussen gezonde werkdruk en werkstress te vinden.

KEYNOTE

THE SCIENCE BEHIND WELLBEING

Tijdens deze keynote hebben we het over hoe jij als leidinggevende de performance van jouw team kan aandrijven door in te zetten op wellbeing. Als leidinggevende heb je namelijk een grote impact op verschillende dimensies van welzijn en kan je jouw team ondersteunen om alles wat er uit werk valt te halen er ook effectief uit te halen.

KEYNOTE

VOORBIJ DE DIGITALE DETOX

Tijdens deze keynote gaan we aan de slag met concrete technieken die ervoor zorgen dat jouw team(s) de nodige vaardigheden en afspraken hebben om efficiënter te (de)connecteren.

KEYNOTE

MAXIMALISEER JOUW IMPACT

Elke dag komt ereen overvloed aan informatie op ons af; deadlines op het werk, klusjes, een afspraak bij de tandarts, werkdruk, … Onze agenda lijkt soms wel op een spelletje Tetris. In onze moderne samenleving, waar werkdruk en verantwoordelijkheden vaak groeien, kan het balanceren tussen werk en privé een uitdaging vormen. 

>> WORKSHOPS

WORKSHOP

BALANS BIJ WERKDRUK

Tijdens deze interactieve opleiding zullen deelnemers inzicht krijgen in de oorzaken en gevolgen van werkdruk, en leren ze effectieve strategieën en technieken om beter te copen met werkdruk.

WORKSHOP

MENTAAL WELZIJN OP DE WERKVLOER

Veerkracht is niet iets wat je hebt of niet hebt. Binnen ons genetisch kader, kan je veerkracht opbouwen en verder ontwikkelen. En dat doe je door mentale reserves op te bouwen zodat je makkelijker kan omgaan met werkdruk en veranderingen.

WORKSHOP

ONTKOPPELEN VOOR PRODUCTIVITEIT, FOCUS EN WERKPLEZIER

Tijdens deze workshop krijg je inzicht in je eigen deconnectie-profiel en reiken we handvaten aan om met verschillende vormen van hyperconnectiviteit om te gaan. Je gaat naar huis met hands-on technieken om de 3 vormen van deconnectie (digitaal, psychologisch en emotioneel) in de praktijk om te zetten.

>> LEADERSHIP SESSIONS

LEADERSHIP SESSION

HET GESPREK AANGAAN OP 5 SLEUTELMOMENTEN

Tijdens de opleiding ‘Leiderschap bij werkdruk en stress’ komen leidinggevenden te weten hoe ze werkdruk en stress kunnen benaderen als waardevolle kansen voor groei en ontwikkeling. We staan stil bij de rol van de leidinggevende tijdens 5 cruciale sleutelmomenten en we zetten de theorie meteen om in de praktijk: een professionele acteur staat paraat om moeilijke gesprekken te oefenen.

LEADERSHIP SESSION

KANSEN BIJ VERZUIM

Tijdens de opleiding ‘leiderschap bij herstel & re-integratie’ ontdek je hoe je verzuim kan benaderen als waardevolle kans voor groei en ontwikkeling. We staan stil bij de rol van de leidinggevende bij herstel en re-integratie en gaan we concreet aan de slag met het oefenen van gesprekken aan de hand van simulaties met een professioneel acteur.

LEADERSHIP SESSION

BINDEN EN BOEIEN VAN TALENT

Mensen zijn van nature gemotiveerd. We hebben namelijk allemaal een ‘novelty seeking system’ in ons brein dat ervoor zorgt dat we onze talenten te ontplooien, processen te verbeteren en samen te werken. In deze leadership session leer je op welke dimensies jij kan inzetten om jouw medewerkers te binden, scherp te houden en te laten groeien in hun talenten.

>> LEADERSHIP TRACK

LEADERSHIP TRAJECT

BLENDED OPLEIDINGTRAJECT VOOR LEIDERS

Tijdens deze leadership track krijg je in 5 modules inzicht in de ‘new way of working’, je eigen leiderschapsstijl en ga je aan de slag met concrete technieken om voor je team alles uit werk te halen wat eruit te halen valt. Geen Tomorrowland; wel tevredenheid, plezier, engagement en zinvolheid.

>> TOOLBOX

TOOLBOX

STILSTAAN OM VOORUIT TE GAAN

Wil je aan de slag gaan om werkdruk te voorkomen of wil je werkstress bespreekbaar maken? Is er begeleiding nodig voor iemand die is uitgevallen met een burn-out? Of gaat er iemand na lange afwezigheid terug aan de slag? Voor elk van die sleutelmomenten biedt deze toolbox onmiddellijk hulp, ondersteuning en antwoorden op eventuele vragen. Just in time, just in place. Effectiever kan niet.

TOOLBOX

BOUWEN AAN WERKGELUK IN JOUW TEAM

Met deze toolbox kunnen leidinggevenden zelf aan de slag om de 4 dimensies van werkgeluk in hun team te optimaliseren tijdens een toolbox meeting. Het doel is om die concrete actiepunten vast te leggen, aan te pakken en zo het werkgeluk van het team en de teamleden verhogen met kleine acties die een groot verschil maken.

Up-to-date blijven rond deze thema's?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Keep
In Touch