VEERKRACHT
IN ACTIE

Mentale veerkracht op de werkvloer

Veerkracht is niet iets wat je hebt of niet hebt. Binnen ons genetisch kader, kan je veerkracht opbouwen en verder ontwikkelen. En dat doe je door mentale reserves op te bouwen zodat je makkelijker kan omgaan met werkdruk en veranderingen.

Deze reserves opbouwen doen we door de juiste balans te vinden tussen tevredenheid, plezier, engagement en zinvolheid. Zo moeten we er bijvoorbeeld over waken dat engagement en zinvolheid niet ‘over kantelen’ naar perfectionisme of een té hoge betrokkenheid. En is het cruciaal dat we over voldoende technieken beschikken om onze balans van werkplezier positief te houden.

Tijdens de opleiding starten we met de deelnemers professioneel zelfinzicht te geven in hun eigen veerkracht-profiel. Afhankelijk van dit profiel kunnen er namelijk verschillende acties ondernomen worden.

In deze opleiding ‘Veerkracht in actie’ focussen we ons dan ook op het implementeren van deze acties in de dagdagelijkse werkrealiteit van de deelnemers. Dit doen we deels aan de hand van cases en deels aan de hand van oefeningen.

Voor iedereen die …

•   … actief zoekt naar manieren om effectiever om te gaan met werkdruk en klaar is om nieuwe strategieën te leren.
 
•   … verlangt naar meer voldoening en plezier in hun werk en wil leren hoe betrokkenheid en perfectionisme positief te balanceren zijn.
 
•   … zoekt naar manieren om zijn of haar mentale veerkracht te versterken en effectiever te reageren op veranderingen en stress.
 
•  … behoefte heeft aan praktische technieken om de balans tussen persoonlijke tevredenheid en professioneel engagement te verbeteren.
 
•  … geïnteresseerd is in het ontwikkelen van een dieper zelfinzicht in eigen veerkracht en hoe deze strategisch te versterken.
 
•  … effectieve strategieën nodig heeft om een positieve invloed op de werkomgeving te creëren, zowel voor zichzelf als voor collega’s.

Veerkracht: Wat zegt de wetenschap?

In dit eerste deel ontdek je de wetenschappelijke fundamenten van veerkracht. Je leert hoe veerkracht zich manifesteert en welke factoren bijdragen aan ons vermogen om groeien en om te gaan met tegenslagen.

Jouw veerkracht in kaart

In dit tweede deel breng jij jouw mentale veerkracht in kaart. Aan de hand van een interactieve oefening ontdek je jouw 4D blauwdruk, zodat jij een beter inzicht krijgt in welke acties je kan ondernemen om jouw veerkracht een boost te geven.

Bouwen aan mentale reserves

Aan de hand van een interactieve oefening leer je strategieën om aan de 4 hefbomen van mentale reserves te werken (tevredenheid, plezier, engagement en zinvolheid) die essentieel zijn voor het versterken van je veerkracht.

Balans tussen engagement en zinvolheid

We behandelen het belang van engagement en zinvolheid zonder te vervallen in perfectionisme of overbetrokkenheid. Ontdek hoe je deze balans kunt behouden en gebruiken om stress te managen.

Technieken voor positief werkplezier

Je krijgt praktische technieken en tools aangereikt om je werkplezier te behouden en te vergroten. Deze technieken helpen om een positieve werkomgeving te creëren en te onderhouden.

Ga aan de slag met je persoonlijk actieplan

Nadat je alles te weten bent gekomen over hoe jij jouw mentale veerkracht kan versterken, maken we aan de hand van een persoonlijk actieplan concreet hoe jij hier nu verder mee aan de slag kan. Zo bouw jij mee aan een betere organisatie!

 

De standaard duurtijd van deze opleiding is een hele dag. Afhankelijk van de doelstellingen, kan dit worden uitgebreid of aangevuld met extra modules.

Deze workshops worden georganiseerd voor groepen tot 12 personen om de interactiviteit te garanderen.

Al onze workshops worden zowel online als offline gegeven. De inhoud blijft hetzelfde, alleen de manier waarop passen we aan.

Wij laten deze sessie graag aansluiten bij jouw organisatiecultuur en  doelstellingen. Daarom voorzien wij steeds een intakegesprek.

ONZE WORKSHOPS

01

BETER DECONNECTEREN

03

ON- EN OFFLINE VERGADEREN

04

EMPOWERMENT OP DE WERKVLOER

05

VERSTERK JE LEERVERMOGEN

08

MENTALE VEERKRACHT OP DE WERKVLOER

09

HOE GENERATIEVE AI JOUW WERKGELUK VERHOOGT

Up-to-date blijven rond deze thema's?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Keep
In Touch