UNPLUG TO
RECONNECT

ONTKOPPELEN VOOR PRODUCTIVITEIT, FOCUS EN WERKPLEZIER

De knop omdraaien eens je vertrekt van je werk, of zodra je je laptop dicht doet: het is niet altijd evident. Je gedachtenmolen draait overuren, waardoor je in je vrije tijd moeilijk écht kan loskoppelen. En dus ook moeilijk(er) kan ontspannen. Dat heeft dan weer een impact op je concentratie en productiviteit, en de negatieve spiraal is vertrokken.

Van overprikkeling of (techno-)stress tot zelfs burn-out: de gevolgen van altijd ‘aan staan’, kunnen wegen op je productiviteit én je welzijn. De mensen in je omgeving zijn er niet mee opgezet, je leidinggevende ook niet, maar jijzelf nog het minst van al. 

Hoe breng je daar verandering in, zeker wanneer het lijkt alsof je altijd geconnecteerd moet zijn? Tijdens deze opleiding krijg je het nodige inzicht in je eigen deconnectie-profiel en reiken we handvaten aan om met verschillende vormen van hyperconnectiviteit om te gaan. Je gaat naar huis met hands-on technieken om de 3 vormen van deconnectie (digitaal, psychologisch en emotioneel) in de praktijk om te zetten.

Voor iedereen die last heeft van een of meerdere zaken uit dit lijstje:

  • … niet kunnen stoppen met denken aan to do’s.
  • … overweldigd zijn door alle digitale prikkels: e-mails, berichten via Teams en WhatsApp, continu veranderende documenten op SharePoint of Drive, enzovoort.
  • … het werk moeilijk ‘op het werk‘ kunnen laten.
  • piekeren.
  • … moeilijk prioriteiten kunnen stellen.
  • … collega’s die niet lijken te begrijpen waar jouw grenzen liggen.
  • … moeilijk je grenzen kunnen aangeven en/of bewaken.
  • … niet weten waar te beginnen met je taken; het gevoel hebben dat je niet meer weet waar je hoofd staat.
  • … geen energie meer hebben om andere dingen te doen omdat alle focus naar je werk gaat; het consumeert je gedachten. 

Jouw geconnecteerde brein

Eerst kom je alles te weten over de impact van hyperconnectie op jouw brein. Aan de hand van een oefening ontdek je wat jouw eigen zogenaamde ‘connectie’-profiel is. Daarna gaan we dieper in op 3 vormen van deconnectie: digitaal, psychologisch en emotioneel.

Digitaal deconnecteren: The digital brain

We nemen techno-stressoren onder de loep: alle oorzaken van stress die te maken hebben met alles wat digitaal is. Je leert hoe je er komaf mee kan maken, en aan de hand van een oefening brengen we ook je digitale ‘gains & drains’ in kaart. Je krijgt de nodige handvaten aangereikt voor meer digitaal comfort.

Psychologisch deconnecteren: The ON/OFF switch

De knop kunnen omdraaien, dat is waar psychologisch deconnecteren over gaat. Je krijgt inzicht in je huidige werk-privé balans en leert hoe je die kan optimaliseren. En nee, het is niet zo simpel als ‘gewoon’ digitaal detoxen zodra je thuiskomt. Je leert ruimte voor jezelf en je omgeving te creëren door een betere grip op tijd te krijgen en andere unplug technieken.

Emotioneel deconnecteren: Rumineren kan je (af)leren

Of je nu op het werk bent of niet, of het nu een werkdag is of niet: je brein blijft vaak hangen bij je werk. Eens je weet waarom dat zo is, kan je ook maatregelen nemen voor een bewuste en evenwichtige connectiviteit. Na een oefening over gedachtenpatronen leer je op een respectvolle manier je grenzen stellen en behoeften formuleren.

Persoonlijk Actieplan

Nadat je alles te weten bent gekomen over (de)connecteren, maken we concreet hoe jij hier nu verder mee aan de slag kan. Het ingevulde deconnectie-framework© wordt jouw leidraad na de workshop, en we gaan ook dieper in op hoe je dit aan je leidinggevende brengt. Het resultaat van je persoonlijke actieplan: meer productiviteit, focus en werkplezier!

De standaard duurtijd van deze opleiding is een hele dag. Afhankelijk van de doelstellingen, kan dit worden aangepast.

Deze workshops worden georganiseerd voor groepen tot 12 personen om de interactiviteit te garanderen.

Al onze workshops worden zowel online als offline gegeven. De inhoud blijft hetzelfde, alleen de manier waarop passen we aan.

Wij laten deze sessie graag aansluiten bij jouw organisatiecultuur en doelstellingen.

ONZE WORKSHOPS

01

BETER DECONNECTEREN

03

ON- EN OFFLINE VERGADEREN

04

EMPOWERMENT OP DE WERKVLOER

05

VERSTERK JE LEERVERMOGEN

08

MENTALE VEERKRACHT OP DE WERKVLOER

09

HOE GENERATIEVE AI JOUW WERKGELUK VERHOOGT

Up-to-date blijven rond deze thema's?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Keep
In Touch