INTRAPRENEURSHIP

EMPOWERMENT OP DE WERKVLOER

Het concept van de geniale business mastermind die in een hoekje, helemaal op zichzelf, de meest creatieve ideeën bedenkt? Een top-down organisatie waarbij je als werknemer weinig in de pap te brokken hebt? Totaal voorbijgestreefd.

In vlakkere organisaties, al dan niet met een matrix-structuur, wordt persoonlijk initiatief net aangemoedigd. Met succes, want soms heeft de kleinste verandering net de grootste impact.Maar hoe moedig je mensen precies aan om zich ondernemend op te stellen? En ja, wat houdt dat eigenlijk precies in?

Met deze opleiding empower je je medewerkers door hen een deep dive te bieden in intrapreneurship, waarbij ze ook concrete handvaten en tools krijgen om zelf aan de slag te gaan.

We ontkrachten verschillende mythes, helpen mensen om hun ondernemende kant beter te leren (ver)kennen, en we leren hen verschillende technieken aan om met succes te ondernemen in je job. Zo nemen je medewerkers meer initiatief, hoe groot of klein dat ook mag zijn, en bouwen ze stap voor stap mee aan een betere organisatie

Voor elke medewerker die zich herkent in een of meerdere zaken uit dit lijstje:

  • … door veranderingen binnen je organisatie of sector lijkt de inhoud van je job of de manier van werken ook geregeld te veranderen, waardoor je continu moet bijsturen.
  • … je zit wel met ideeën of suggesties, maar je durft ze niet goed aanbrengen of je weet niet hoe je dat het beste doet.
  • … je voelt je betrokken en je wil graag een impact maken op het bedrijf waar je werkt.
  • … je denkt “Ik ben toch geen ondernemer, laat staan dat ik creatief ben. Ik heb helemaal geen ideeën of suggesties.”
  • … je ziet eerder opportuniteiten dan problemen.
  • … je denkt op voorhand al dat je idee gedoemd is te mislukken, dus je zegt liever niets.
  • … je hebt voor zover je weet nog nooit een ‘groot idee’ gehad, dus je denkt niet dat je iets nuttigs kan bijdragen.
  • … ‘intrapreneurship’ is een term die je eerder angst inboezemt en/of stress bezorgt.

Intrapreneurship: 5 mythes ontkracht

Grootse, innovatieve ideeën waar de creativiteit vanaf spat? Dat is niet (noodzakelijk) waar intrapreneurship om draait. Als introductie nemen we 5 mythes onder de loep, en kom je te weten hoe het dan wél precies werkt.

 

Leer jezelf kennen als intrapreneur

Je hoeft zelf geen Elon Musk te zijn om te ondernemen. Ook binnen je bedrijf, je team, of zelfs ‘gewoon’ binnen je eigen job kan je ondernemend zijn. Aan de hand van een oefening kom je te weten op welke vlakken je nu al een intrapreneur bent, en waar je nog in kan groeien. 

 

Ondernemen in je job

Na een deep dive in de theorie en de bijbehorende inzichten, kom je meer te weten over hoe je je intenties omzet naar gedrag. Moet je een strak plan hebben om te ondernemen in je job, of kan het ook op een andere manier? We vertellen je alles over gekende intrapreneur-technieken, die je meteen kan uitproberen op een casus.

 

De ultieme ‘intrapreneurship hacks’

Van overtuigen met impact tot leren uit falen: we leren je de ultieme kneepjes van het vak om succesvol aan intrapreneurship te doen. Na deze opleiding weet je perfect hoe je mensen meeneemt in je verhaal én waarom het helemaal niet erg is als iets niet uitdraait zoals je had gehoopt.

 

Ga aan de slag met je persoonlijk actieplan

Nadat je alles te weten bent gekomen over intrapreneurship, maken we aan de hand van een persoonlijk actieplan concreet hoe jij hier nu verder mee aan de slag kan. Daarbij inbegrepen zitten 20 ‘tiny tasks’ die jou uitdagen om meer ondernemend te zijn. Zo bouw jij mee aan een betere organisatie!

De standaard duurtijd van deze opleiding is een hele dag. Afhankelijk van de doelstellingen, kan dit worden uitgebreid of aangevuld met extra modules.

Deze workshops worden georganiseerd voor groepen tot 12 personen om de interactiviteit te garanderen.

Al onze workshops worden zowel online als offline gegeven. De inhoud blijft hetzelfde, alleen de manier waarop passen we aan.

Wij laten deze sessie graag aansluiten bij jouw organisatiecultuur en  doelstellingen. Daarom voorzien wij steeds een intakegesprek.

ONZE WORKSHOPS

01

BETER DECONNECTEREN

03

ON- EN OFFLINE VERGADEREN

04

EMPOWERMENT OP DE WERKVLOER

05

VERSTERK JE LEERVERMOGEN

08

MENTALE VEERKRACHT OP DE WERKVLOER

09

HOE GENERATIEVE AI JOUW WERKGELUK VERHOOGT

Up-to-date blijven rond deze thema's?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Keep
In Touch