HYBRIDE
SAMENWERKEN

HYBRIDE DRIJFVEREN IN HET TEAM

Het hybride werken heeft ook de manier waarop teams samen werken sterk veranderd. We hebben allemaal onze voorkeuren, doelen en verwachtingen. Een one-size-fits-all oplossing zit er dus niet in. De optimale manier van (hybride) samenwerken kan verschillen tussen teams, departementen en organisaties. 

Net daarom is het belangrijk om over de juiste handvaten te beschikken om op gezette tijden de hybride teamwerking te evalueren en te optimaliseren. Want pas dan kunnen we als team de beste resultaten boeken. En dat is exact het doel van deze toolbox; handvaten aanreiken om het hybride samenwerken in teams te optimaliseren.

HYBRIDE SAMENWERKEN

DE TOOLBOX

Met deze toolbox kunnen leidinggevenden of interne trainers zelf aan de slag met het hybride framework© om de samenwerking in hun team(s) te optimaliseren. De kern van de toolbox bestaat uit een set casussen en oefeningen om de verwachtingen en mogelijkheden rond hybride samenwerken in het team te bespreken. In de toolbox kan je verder heel wat instrumenten vinden om concrete actiepunten te bepalen op maat van het team en de organisatie. Het doel van een toolbox meeting is om die concrete actiepunten vast te leggen, aan te pakken en zo het hybride samenwerken in het team te verbeteren met kleine acties die een groot verschil maken.

HOE WERKT HET?

De Toolbox begeleidt leidinggevenden in 3 stappen om het hybride werken in hun team in kaart te brengen en te optimaliseren:

PREPARATION

Aan de hand van korte instructievideo’s maken wij de leidinggevenden wegwijs in het werken met de instrumenten uit de toolbox.  

Duurtijd: 15 min.

ROLL-OUT

Ga de slag met de toolbox om het hybride werken in het team te bespreken en te optimaliseren. De output is een concreet actieplan.

Duurtijd: Tussen 45 tot 90 min.

FOLLOW-UP

Ook na de toolbox meeting gaan we aan de slag met hybride samenwerken door kleine learning snacks, zoals podcasts, korte check-ins en video’s in te zetten.

Duurtijd: 10 min. per learning snack

DE TOOLS

PREP-TALKS

Om de leidinggevenden te begeleiden in het organiseren van de toolbox meeting voorziet de toolbox ‘prep-talk video’s’ met instructies over het opzetten en begeleiden van de meeting.

POWERPOINT

De PowerPoint dient als ‘Visual aid’ om oefeningen en korte learning snacks visueel te maken. De oefeningen staan uitgeschreven en aandachtspunten worden besproken.

cases

Kaarten met concrete cases die de discussie over hybride samenwerken op gang trekken en leiden tot synchrone en a-synchrone concrete afspraken.  

HYBRID FRAMEWORK©

Dit framework in de kern van de toolbox. In deze interactieve PDF worden alle afspraken verzameld die tijdens de toolbox meeting worden besproken en vormt zo een leidraad voor het hybride samenwerken.

learning snacks

Korte oefeningen, inspiratie of templates die het leren en discussiëren over samenwerken faciliteren. Denk aan podcasts, energizers, check-ins om zowel tijdens als na de meeting in te zetten.

LINE-OUT

De line-out begeleidt de leidinggevende tijdens de toolbox meeting. De doelstellingen worden verduidelijkt, de oefening staan uitgeschreven en eventuele aandachtspunten worden besproken.

FAQ

WERKEN MET EEN TOOLBOX

De output van een toolbox meeting is een overzicht van concrete actiepunten om het hybride samenwerken te optimaliseren. Dit gaat steeds over kleine aanpassingen die een groot verschil kunnen maken.

 • Expeditie Robinson: The hybrid version
  • Wat zegt de wetenschap?
  • De paradox tussen verbondenheid en autonomie
  • Oefening: Mijn hybride voorkeuren
 • Hybride drijfveren
  • Inzetten op Tevredenheid, Plezier, Engagement en Zinvolheid
  • Oefening: Mijn hybride drijfveren in kaart
 • Hybride fundamenten
  • Work-life balance: Onze team work-life balans
  • Focus & Productiviteit: Synchone en a-synchrone afspraken
  • Digital detox: Slim omgaan met onze schermen
  • Connect: Connecteren in een hybride team
 • Het hybride framework©: onze leidraad na vandaag
  • Oefening: Invullen van het hybride framework©
  • Oefening: Hoe houden we dit warm?

 

Het grootste voordeel van werken met een toolbox is dat de leidinggevende de sessie zelf faciliteert. Dit toont niet alleen betrokkenheid, maar zorgt er ook voor dat de toolboxsessie automatisch geënt wordt op de leefwereld van het team.

Een toolbox kan als stand-alone leerinterventie worden ingezet. Al onze toolboxen zijn namelijk zo gebouwd dat de leidinggevende aan de hand van de line-out en prep-talk video’s  zelfstandig aan de slag kan. Optioneel is het mogelijk om de Toolbox ‘Hybrid Teaming’’ te koppelen aan een leadership session. Tijdens deze sessie worden de belangrijkste concepten geduidt, gaan we concreet aan de slag met enkele oefeningen en worden er instructies gegeven over de toolboxmeetings.

De Toolbox is bedoeld voor alle leidinggevenden die het samenwerken in hun team bespreekbaar willen maken en op zoek zijn naar concrete handvaten om het samenwerken van hun team in hybride tijden te verhogen.

Up-to-date blijven rond deze thema's?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Keep
In Touch