EXPERTISE

WELLBEING
IN 4D

Bij wellbeing initiatieven denken we snel aan een teamuitje, een pingpong tafel of een opleiding rond positiviteit. En hoewel deze voorbeelden allemaal kunnen bijdragen aan welzijn, zijn ze allemaal gericht op één dimensie; werkplezier. Prima als dat je doel is natuurlijk. Maar wanneer de tevredenheid, het engagement of de zingeving niet goed zitten, dan brengen deze weinig zoden aan de dijk. Sterker nog, dan bestaat de kans zelfs dat dit weerstand oproept. Daarom bekijken wij welzijn (hoe kon je het raden) in 4D. Aan welke dimensie(s) kan ik als werkgever, leidinggevenden of als medewerker werken? En hoe doe ik dat dat?

Gebruik het 4D framework om afspraken te maken met jouw team rond de wellbeing. Hulp nodig? Wij helpen je graag. Bekijk onze oplossingen rond hieronder of geef ons een seintje! 

DOWNLOAD HIER JE 4D FRAMEWORK

Laat je gegevens hier achter en ontvang je 4D Framework.

LEADERSHIP SESSION

Leidinggevenden spelen een centrale rol in het welzijn en werkgeluk van hun medewerkers. Hun sturing is bepalend voor het werkplezier en de tevredenheid van hun teamleden. Het is geen kernfysica: uit onderzoek komt helder naar voren welke factoren werkgeluk bepalen. En op welke van die factoren teamleiders invloed kunnen uitoefenen.

WORKSHOP

Tijdens deze workshop leren we onszelf te evalueren op de 4 dimensies van werkgeluk aan de hand van het 4D framework©. Na de workshop weet je wat je mag verwachten van werk en wat de jij nodig hebt. Je stelt een concreet actieplan op dat je kan bespreken met jouw leidinggevende.

WEBINAR

Tijdens dit webinar hebben we het over hoe jij als leidinggevende kan sturen op werkgeluk. Aan de hand van het 4D framework© geven we concreet advies om te sturen op werkgeluk. 

KEYNOTE

Je hoeft niet gestudeerd te hebben om als leidinggevende werkgeluk te bevorderen. De werklast en -druk, de sfeer in het team, de autonomie die je geeft,  de werkcultuur, de erkenning die je geeft, … . Het zijn allemaal zaken waar jij als leidinggevende invloed op hebt. Leidinggeven in 4D betekent in eerste instantie bewust zijn van hoe het team kijkt naar de 4 dimensies om dan op basis hiervan de juiste acties te ondernemen.

CONSULTANCY SESSION

Wil jij mentaal welzijn in jouw organisatie (nog beter) op de kaart te zetten? Perfect! Aan de hand van het 4D framework© maken we een concreet actieplan voor  jouw organisatie, zodat jij de juiste acties kan ondernemen om alles uit het werk te halen wat eruit te halen valt. Geen tomorrowland. Wel tevreden, plezier, engagement en misschien zelfs zingeving.

Up-to-date blijven rond deze thema's?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

ONZE EXPERTISE
BEKIJK AL ONZE TOPICS

HowsWork creërde een eigen 4D framework© rond goed werk om de huidige uitdagingen op arbeidsmarkt aan te pakken. Wetenschap en good practices vormen samen de hoofdingrediënten om alles uit werk te halen wat eruit te halen valt. Geen tomorrowland; wel tevredenheid, plezier, engagement en misschien zelfs zinvolheid.

De veranderende arbeidsmarkt en de snelheid waarmee veranderingen binnen bedrijven worden geïmplementeerd, maken werk dynamischer dan ooit tevoren. Onze leeroplossingen rond job(re)design helpen je mensen te begrijpen wat hen gelukkig maakt in hun loopbaan, en welke acties ze kunnen ondernemen om proactief te zijn op het vlak van levenslang leren en het opdoen van cruciale vaardigheden voor de toekomst.

MORE >

De balans na twee jaar thuiswerken wordt duidelijk. Ondertussen beginnen we stilaan onze draai te vinden, maar de schreeuw naar verbondenheid en duidelijkheid rond deze nieuwe manier van werken klinkt luider dan ooit tevoren.

In onze leeroplossingen pakken we de verschillende uitdagingen rond hybrid working, waar zowel werknemers en leidinggevenden voor staan, aan. Het doel is steeds om medewerkers en teams beter te laten samenwerken op afstand met oog op werkgeluk. 

MORE >

Keep
In Touch