EXPERTISE

LIFELONG LEARNING

De krapte op de arbeidsmarkt is een uitgelezen kans voor bedrijven en overheden om als lerende organisaties meer gebruik te maken van het aanwezige talent. Maar ook de digitale revolutie zorgt ervoor dat we onze skills voortdurend moeten bijschaven. Levenslang leren is niet zonder reden een buzzword van formaat.

Het goede nieuws is dat er heel wat actie ondernomen kan worden om levenslang leren en learning agility te stimuleren in jouw organisatie.

Bekijk hieronder hoe wij je helpen om van jouw organisatie, een lerende organisatie maken.

Op welke manier wil jij levenslang leren stimuleren bij jouw medewerkers?

>> KEYNOTES

KEYNOTE

ONTKETEN JOUW LEERVERMOGEN

Altijd blijven bijleren… Zijn wij daar wel voor gemaakt? Zijn wij dan geen gewoontedieren? Of komt het er écht gewoon op neer om een open mindset aan te kweken? Tijdens deze keynote nemen we een kijkje in ons lerende brein. Aan de hand van zowel dagdagelijkse voorbeelden als spectaculaire voorbeelden ontdekken we de kracht van neuroplasticiteit. 

>> WORKSHOPS

WORKSHOP

VERSTERK JOUW LEERVERMOGEN

In deze workshop verkennen we de 5 facetten van learning agility en hoe ze bij jou aanwezig zijn. Je ontdekt wat jij kan doen om jouw leervermogen te versterken en wat jij nodig hebt van de organisatie om dit effectief te kunnen doen. Je stelt een concreet actieplan op dat je kan bespreken met jouw leidinggevende.

WORKSHOP

MAXIMALISEER JOUW TALENT MET JOBCRAFTING

In deze sessie krijg je een professioneel kompas om te monitoren of jouw taken of baan nog goed bij je passen en om zo nodig (kleine) aanpassingen te doen aan jouw taken of baan. Zit je goed? Of moet je enkele zaken bijsturen? En welke moves kan jij maken binnen de mogelijkheden van jouw organisatie? Vragen die tijdens deze workshop beantwoord worden!

>> LEADERSHIP SESSIONS

LEADERSHIP SESSION

MAXIMALISEER TALENT MET TEAMCRAFTING

​In deze leadership session krijg je daarom een professioneel kompas om het talent in jouw team te maximaliseren en te zorgen voor duurzame banen. We bieden je een concrete methode die jij kunt gebruiken om te kijken wat er kan bijgestuurd worden in jouw team. 

LEADERSHIP SESSION

BINDEN EN BOEIEN VAN TALENT IN JOUW TEAM

Mensen zijn van nature gemotiveerd. We hebben namelijk allemaal een ‘novelty seeking system’ in ons brein dat ervoor zorgt dat we onze talenten te ontplooien, processen te verbeteren en samen te werken. In deze leadership session leer je op welke dimensies jij kan inzetten om jouw medewerkers te binden, scherp te houden en te laten groeien in hun talenten.

>> LEADERSHIP TRACK

LEADERSHIP TRAJECT

BLENDED OPLEIDINGTRAJECT VOOR LEIDERS

Tijdens deze leadership track krijg je in 5 modules inzicht in de ‘new way of working’, je eigen leiderschapsstijl en ga je aan de slag met concrete technieken om voor je team alles uit werk te halen wat eruit te halen valt. Geen Tomorrowland; wel tevredenheid, plezier, engagement en zinvolheid.

>> CONSULTANCY

CONSULTANCY SESSION

Op basis van de huidige initiatieven en de toekomstige mogelijkheden bepalen we de 4D moves binnen jouw organisatie en hoe je interne mobiliteit kan stimuleren. Je hebt hiermee voldoende om er zelf mee aan de slag te gaan, maar we helpen je natuurlijk ook graag met het verder uitwerken van het framework.

CONSULTANCY SESSION

Tijdens deze adviessessie brengen wij de drempels en mogelijkheden voor levenslang leren in kaart. We gebruiken ons 4D framework© met aanbevelingen om van jouw organisatie een lerende organisatie te maken.

DOWNLOAD
ONZE BROCHURE

Up-to-date blijven rond deze thema's?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

ONZE EXPERTISE
BEKIJK AL ONZE TOPICS

HowsWork creërde een eigen 4D framework© rond goed werk om de huidige uitdagingen op arbeidsmarkt aan te pakken. Wetenschap en good practices vormen samen de hoofdingrediënten om alles uit werk te halen wat eruit te halen valt. Geen tomorrowland; wel tevredenheid, plezier, engagement en misschien zelfs zinvolheid.

Welzijn en weerbaarheid zijn prioriteit nummer 1 is bij de meerderheid van bedrijven. Als werkgever wil je dat mensen goed in hun vel zitten en als werknemer kan je je pas echt engageren wanneer dat zo is.  Tijdens onze leeroplossingen helpen we werkgevers en leidinggevenden bij het creëren van de juiste omstandigheden voor welzijn en ondersteunen we individuen bij het spannen van hun verwachtingen en het maken van de juiste keuzes.

MORE >

De balans na twee jaar thuiswerken wordt duidelijk. Ondertussen beginnen we stilaan onze draai te vinden, maar de schreeuw naar verbondenheid en duidelijkheid rond deze nieuwe manier van werken klinkt luider dan ooit tevoren.

In onze leeroplossingen pakken we de verschillende uitdagingen rond hybrid working,waar zowel werknemers en leidinggevenden voor staan, aan. Het doel is steeds om medewerkers en teams beter te laten samenwerken op afstand met oog op werkgeluk. 

MORE >

Keep
In Touch