EXPERTISE

LIFELONG
LEARNING
in 4D

Levenslang leren is niet zonder reden een buzzword van formaat. De krapte op de arbeidsmarkt, de digitale revolutie, en de nieuwe manier van werken maakt dat het nu een uitgelezen kans voor bedrijven en overheden is om als lerende organisaties werknemers in staat te stellen hun talent te gebruiken en aan te scherpen. Helaas is het niet voldoende om mensen naar een opleiding te sturen in de hoop dat ze de opgedane kennis toepassen. We moeten de tijd krijgen om te leren (dimensie 1), fun hebben tijdens het leren (dimensie 2), de kans krijgen om het toe te passen (dimensie 3) én het nut ervan inzien (dimensie 4). Pas dan kunnen we spreken van een lerende organisatie waarin niet alleen performance een boost krijgt, maar ook engagement. 

Bekijk hieronder hoe wij je helpen om van jouw organisatie, een lerende organisatie maken.

LEADERSHIP SESSION

Een takenpakket en perspectief bieden dat op hun individuele ambities en levensdoelen toegespitst is, vergt heel wat paswerk in de vorm van individueel jobdesign en job crafting. In deze leadership session bieden we je een professioneel kompas om je hierbij te helpen.

WORKSHOP

In deze sessie krijg je een aan de hand van het 4D framework©  een methode die je kunt gebruiken om te kijken wat nu het beste bij jou past. Zit je goed? Of moet je dringend bijsturen? En welke moves kan jij maken binnen jouw organisatie? Vragen die tijdens deze workshop beantwoord worden!

WEBINAR

De snelheid waarmee veranderingen binnen bedrijven worden geïmplementeerd, maken werk dynamischer dan ooit tevoren. De kans is groot dat de baan die je gelukkig maakte bij je aanwerving ondertussen drastisch veranderd is. Door even stil te staan bij je eigen baan, je verlangens en wensen kom je vanzelf uit bij de beste ‘move’.

KEYNOTE

Tijdens deze keynote staan we stil bij de carrièrestoel waar je nu op zit en gaan we op zoek naar jouw 4D moves. Welke ‘move’ het best bij je past, is afhankelijk van de mogelijkheden binnen de organisatie, jouw levensfase, jouw verwachtingen en jouw 4D framework©.

CONSULTANCY SESSION

Op basis van de huidige initiatieven en de toekomstige mogelijkheden bepalen we de 4D moves binnen jouw organisatie en hoe je interne mobiliteit kan stimuleren. Je hebt hiermee voldoende om er zelf mee aan de slag te gaan, maar we helpen je natuurlijk ook graag met het verder uitwerken van het framework.

CONSULTANCY SESSION

Tijdens deze adviessessie brengen wij de drempels en mogelijkheden voor levenslang leren in kaart. We gebruiken ons 4D framework© met aanbevelingen om van jouw organisatie een lerende organisatie te maken.

Up-to-date blijven rond deze thema's?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

ONZE EXPERTISE
BEKIJK AL ONZE TOPICS

HowsWork creërde een eigen 4D framework© rond goed werk om de huidige uitdagingen op arbeidsmarkt aan te pakken. Wetenschap en good practices vormen samen de hoofdingrediënten om alles uit werk te halen wat eruit te halen valt. Geen tomorrowland; wel tevredenheid, plezier, engagement en misschien zelfs zinvolheid.

Welzijn en weerbaarheid zijn prioriteit nummer 1 is bij de meerderheid van bedrijven. Als werkgever wil je dat mensen goed in hun vel zitten en als werknemer kan je je pas echt engageren wanneer dat zo is.  Tijdens onze leeroplossingen helpen we werkgevers en leidinggevenden bij het creëren van de juiste omstandigheden voor welzijn en ondersteunen we individuen bij het spannen van hun verwachtingen en het maken van de juiste keuzes.

MORE >

De balans na twee jaar thuiswerken wordt duidelijk. Ondertussen beginnen we stilaan onze draai te vinden, maar de schreeuw naar verbondenheid en duidelijkheid rond deze nieuwe manier van werken klinkt luider dan ooit tevoren.

In onze leeroplossingen pakken we de verschillende uitdagingen rond hybrid working,waar zowel werknemers en leidinggevenden voor staan, aan. Het doel is steeds om medewerkers en teams beter te laten samenwerken op afstand met oog op werkgeluk. 

MORE >

Keep
In Touch