DEMO TOOLBOX

TEAMWORK IN 4D

Welkom

Onze manier van werken is sterk veranderd. Het hybride werken, de voortdurende innovatie en het post-corona tijdperk dwingt ons om (team)werk te herbekijken.  ‘How’s work?’ is een vraag die meer dan ooit onze volle aandacht verdient.

Net daarom is het belangrijk om over de juiste handvaten te beschikken om op gezette tijden deze vraag correct te stellen én te beantwoorden in jouw team. Want pas dan kunnen we ook de juiste acties ondernemen om alles uit het werk te halen wat eruit te halen valt. En dat is exact het doel van deze toolbox; handvaten aanreiken jouw werkgeluk een boost te geven.

Met deze toolbox kan je zelf aan de slag om het werkgeluk (in jouw team) te optimaliseren. De kern van de toolbox bestaat uit 3 oefeningen om concrete actiepunten te bepalen op maat van jouw team. Het doel van een toolbox meeting is om die concrete actiepunten vast te leggen, aan te pakken en zo jouw werkgeluk te verhogen met kleine acties die een groot verschil maken.

Hieronder kan je de verschillende oefeningen en de instructies downloaden. Veel plezier!

01.

MIJN 4D BLAUWDRUK

Een inkijk in jouw 4 dimensies

In deze eerste oefening krijgen de deelnemers een inkijk in hun eigen 4 dimensies. 

Voor elk van ons wegen de 4 dimensies van werkgeluk anders door. De ene persoon hecht meer waarde aan plezier terwijl de andere zinvolheid als belangrijkste factor noteert.

Inzicht in jouw eigen 4D Blauwdruk kan je helpen om de juiste acties te ondernemen om alles uit werk te halen wat eruit te halen valt.
Geen Tomorrowland; wel tevredenheid, plezier, engagement en zinvolheid

02.

DE BRONNEN

Een inkijk in jouw BRONNEN VAN WERK(ON)GELUK

In deze tweede oefening krijgen de deelnemers een inkijk in de bronnen van werk(on)geluk. 

Dat gaan we natuurlijk niet uit het niets doen. Hiervoor gaan we gebruik maken van de bronnen die volgens wetenschappelijk onderzoek de grootste inpakt hebben. Het mooie is dat er robuust wetenschappelijk onderzoek bestaat dat precies aangeeft welke factoren het sterkst bijdragen aan werktevredenheid, werkplezier, actief engagement en ervaren zinvolheid. De bedoeling is dat we deze oefening eerst individueel doen en dat we deze dan in groep bespreken.

03.

HET WORLD CAFE

DIALOOG MET IMPACT

In de derde oefening gaan we met elkaar in dialoog over verschillende manieren om ons werkgeluk een boost te geven.

Wij beschikken over de wijsheid en creativiteit om zelfs de moeilijkste uitdagingen aan te gaan en doen al heel wat zaken zelf om het werkgeluk in ons team een boost te geven. Het doel van deze oefening is om onze ‘best practices’ en beste ideeën met elkaar te delen om zo van elkaar te leren.

PODCAST

Werk is geen tomorrowland

Werken is niet hetzelfde als een dagske tomorrowland. Maar als we het goed inrichten kunnen we er veel uithalen; tevredenheid over ons loon, plezier met onze collega’s, we kunnen ons geëngageerd voelen wanneer we ons persoonlijk ontwikkelen en zelfs zinvolheid ervaren wanneer we bijdragen tot een groter geheel. 

Ik sprak met 10 mensen die elk hun weg hebben gevonden naar werkgeluk, allemaal met dezelfde ingrediënten, maar een ander recept. Wij hopen dat de verhalen van de mensen in deze podcast je inspireren om je eigen recept tot werkgeluk te vinden en om alles uit werk te halen wat eruit te halen valt. Geen tomorrowland; wel tevredenheid, plezier, engagement en zinvolheid.

Up-to-date blijven rond deze thema's?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

ABOUT

WHO WE ARE

Ook wij hebben zelf gejongleerd met de 4 dimensies werk om alles uit werk te halen wat eruit te halen valt. En dat valt nu mooi op z’n plaats: We verdienen ons brood (tevredenheid) door samen met fijne klanten en collega’s (plezier) te doen waar we goed in zijn (engagement) en dragen zo bij aan goed & gelukkig werk (zinvolheid).

Toegegeven, er is nog werk aan de winkel. En dat is nu net het werk dat ons gelukkig maakt.

Katelijn is neurowetenschapper en bedrijfsexperte. Al meer dan 10 jaar ondersteunt zij organisaties …

Dajo is doctor in de rechten en geluksexpert. Zijn fascinatie voor geluk ontstond toen hij als raadgever …

Keep
In Touch