Fons Leroy door Michiel Devijver

FONS LEROY

RAAD VAN ADVIES

Fons Leroy behaalde de diploma’s van master in de rechten, de criminologie, de bestuurskunde en het overheidsmanagement. Hij werkte gedurende ca. 15 jaar als adjunct-kabinetschef en kabinetschef voor diverse ministers bevoegd voor werk en sociale zaken. Daarna werd hij in 2005 gedelegeerd bestuurder van VDAB en in 2016 voorzitter van het European Network of Public Employment Services tot zijn pensionering op 1 juli 2019. Hij was bovendien de co-stichter en voorzitter van Synerjob, de federatie van de Belgische publieke bemiddelings- en opleidingsdiensten. 
 
Fons Leroy is nu nog erg actief als voorzitter van GTB Vlaanderen, het Beroepenhuis, de Ronde Tafel Arbeidszorg, het Rode Neuzenfonds, het SD Worx Fonds en het Go2Learn Fonds. 
 
 
Hij schreef heel wat boeken over arbeidsmarktbeleid zoals ‘Werk aan Werk’ (2014),  ‘Work Action Heroes’ (2015), ‘No jobs (2018)’ en ‘Een vaccin voor de arbeidsmarkt. Werken na Corona’ (2020). Daarnaast publiceert hij maandelijks de column ‘Quoi Leroy?’ in HR Square en leverde hij tientallen bijdragen aan boeken en tijdschriften over werkgelegenheid, onderwijs, diversiteit, arbeidsmarkt, sociale zekerheid en overheidsmanagement.

ABOUT US

ONZE RAAD VAN ADVIES

Fons Leroy

Fatima Yassir

Ralph Van Tongelen

Up-to-date blijven rond ONZE thema's?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Keep
In Touch