WERK IS GEEN TOMORROWLAND

FIJN DAT JE ERBIJ WAS!

Ondanks dat welzijn op het werk een zeer dynamisch en individueel gegeven is, zijn we intussen zeker van één ding: werk is geen Tomorrowland, maar we kunnen wel alles uit werk halen dat eruit te halen valt dankzij vier welzijnsdimensies!

Je hoeft niets in geluk, HR of psychologie gestudeerd te hebben om als organisatie bewust in te zetten op het welzijn van medewerkers. Het mooie is net dat elke leidinggevende dit kan doen door samen met de teamleden de omstandigheden te creëren waarbinnen mensen tevreden kunnen zijn over hun werk, plezier ervaren, zich kunnen engageren voor hun job en weten hoe hun werk bijdraagt aan een groter geheel.

Op deze pagina vind je de slides, de samenvattende pdf en de 4D-oefening om in jouw organisatie mee aan de slag te gaan!

WERK IS GEEN TOMORROWLAND

DE SLIDES

“Hoe gaat het op werk?”. Hoewel we die vraag vaak ‘in de rapte’ stellen aan elkaar, verdient het antwoord op die vraag meer aandacht dan ooit. Vooral in deze voortdurend veranderende (werk)wereld, waar het welzijn van medewerkers onder druk staat.

Nood aan opfrissing of interesse om de slides verder te verpreiden in jouw organisatie? Download ze hier!

WERK IS GEEN TOMORROWLAND

DE SAMENVATTING

Voor elk van ons wegen de 4 dimensies van welzijn anders door. Inzicht in jouw eigen 4D blauwdruk kan je helpen om de juiste acties te ondernemen om alles uit werk te halen wat eruit te halen valt.

Op zoek naar een korte samenvatting? Download hem hier!

WERK IS GEEN TOMORROWLAND

DE 4D-OEFENING

Hoewel welzijn op het werk een dynamisch en individueel gegeven is, kan elke leidinggevende een impact hebben op het professioneel welzijn van het team. Hoe? Door voor jezelf en samen met het team de condities te creëren waarin je tevreden kan zijn met je werk, plezier kan hebben in je werk, kan inzetten op uitdagende doelen,  sterktes en talenten en een gevoel zinvolheid kan ervaren.

Om deze condities te creëren, is het noodzakelijk om te begrijpen welke factoren op het werk bijdragen aan de dimensies van welzijn en welke factoren deze belemmeren en dus je welzijn op het werk hinderen.

Kies deze oefening wanneer je het gesprek wilt openen één-op-één en/of in het team over deze drivers en inhibitors om zo de specifieke welzijnsbehoeften in kaart te brengen.

BLOGPOST

WAAROM WELZIJN MEER IS DAN 'PLEZIER'

Je hoort het langs alle kanten: het welzijn van mensen staat onder druk. En nee, een pingpongtafel of meditatiesessie gaat dat niet ineens oplossen. Wat maakt dan wél een wezenlijk verschil; waar zetten organisaties best op in? In deze blog scheiden we voor jou het pseudo-wetenschappelijke kaf van het wetenschappelijke koren.

WEES WELKOM OP ONZE GRATIS EVENTS!

Up-to-date blijven rond deze thema's?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Keep
In Touch