Kopie van Kopie van Banner Groei Workshop - ADS&DATA (2)

BEDANKT!

Fijn dat jij erbij was tijdens de opleiding ‘Behoud je energie bij werkdruk’. Jij hebt ondertussen jouw eigen actieplan gemaakt om werkdruk aan te pakken door je work-life balance te bewaken, werkdruk bespreekbaar te maken en gedachten te los te laten die ons soms in de weg zitten. 

BEDANKT!

Om je hier verder bij te helpen, kan je op deze pagina de hand-outs van het webinar en de verschillende oefeningen waarmee we tijdens de training aan de slag zijn gegaan terugvinden.

Heb je nood aan meer ondersteuning? Dan kan jij binnen CM terecht bij loopbaancentrum@cm.be .

DE HAND-OUTS

Werken aan jouw energie bij werkdruk is geen one-size-fits-all. Deze opleiding ondersteunt je in het begrijpen, beheersen & bespreekbaar maken van werkdruk om zo beter te kunnen deconnecteren en kwalitatief in te zetten herstel.

De balans

Af en toe moeten we onze balans opmaken voor we de juiste acties kunnen ondernemen om met werkdruk aan de slag te gaan. Gebruik deze oefening om een overzicht te krijgen van de zaken die je energie geven – bronnen – en vragen – eisen. Doe dit zowel op werk- en privévlak.

DE BRUG

Je work-life balans bewaken begint met heel bewust de symbolische brug over te wandelen van werk naar privé. Gebruik deze oefening om jouw ‘unwinding ritual‘ te (her)bekijken.

SOORTEN RUST

Om goed te herstellen, is het cruciaal om de juiste vorm van rust te selecteren. Gebruik deze oefening om te ontdekken welke ‘soort rust‘ jij nodig hebt.

DE PIEKERKETTING

Soms hebben we geen controle over wat er in onze omgeving gebeurt. Het is dan makkelijk om te zeggen “Laat het los”. Een beter alternatief is om je piekerketting in kaart te brengen. Door bewust te worden van jouw gedachten, word het makkelijker om hiermee om te gaan.

Emotionele VOCABULAIRE

We hebben allerlei strategieën (piekeren, pleasen, perfectionisme, uitstelgedrag,…) om met bepaalde onprettige gevoelens om te gaan of ze net te vermijden. Door je gevoelens te benoemen, wordt het makkelijker om er grip op te krijgen en bewust gedrag te kiezen.

INZETTEN OP FOCUS

Bewust omgaan met je focus is cruciaal om ervoor te zorgen dat je doorheen de dag productief to do’s en taken kan afwerken. De constante informatiestroom langs verschillende communicatiekanalen kan onze focus daarentegen in de weg zitten. 

BEHOEFTENLIJST

De piekerketting brengt een bepaalde behoefte naar de oppervlakte waarmee jij aan de slag kan. Gebruik deze oefening om die behoefte te labelen zodat jij de juiste actie kan nemen. Is het voldoende om je behoefte te kennen of wil je deze bespreken?

Keep
In Touch

PODCAST

Werk is geen tomorrowland

Werken is niet hetzelfde als een dagske tomorrowland. Maar als we het goed inrichten kunnen we er veel uithalen; tevredenheid over ons loon, plezier met onze collega’s, we kunnen ons geëngageerd voelen wanneer we ons persoonlijk ontwikkelen en zelfs zinvolheid ervaren wanneer we bijdragen tot een groter geheel. 

Ik sprak met 10 mensen die elk hun weg hebben gevonden naar werkgeluk, allemaal met dezelfde ingrediënten, maar een ander recept. Wij hopen dat de verhalen van de mensen in deze podcast je inspireren om je eigen recept tot werkgeluk te vinden en om alles uit werk te halen wat eruit te halen valt. Geen tomorrowland; wel tevredenheid, plezier, engagement en zinvolheid.

Up-to-date blijven rond deze thema's?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief